Nieuws/Binnenland
3091966
Binnenland

Twee jaar geëist tegen klant ’tienerseksslaaf’

DEN HAAG - Tegen een 47-jarige man uit Den Haag heeft het Openbaar Ministerie in Den Haag donderdagochtend een onvoorwaardelijke celstraf van twee jaar geëist voor het hebben van betaalde seks met een 14-jarig uitgebuit en ernstig bedreigd meisje. Voor zover bekend is nog nooit zo’n zware straf geëist tegen een ’prostitutieklant’.

Kenneth S. werkte voor het ministerie van justitie en is inmiddels ontslagen. Hij zei in de rechtbank dat hij niet wist dat de tiener, die hij enkele malen van school haalde voor seks, minderjarig was. De officier wees S. erop dat hij de plicht heeft om de leeftijd te checken.

De advocaat van de klant zei dat de misbruikzaak alleen maar slachtoffers kent en vroeg de rechtbank om geen onvoorwaardelijke celstraf op te leggen. De officier reageerde daarop: „Die opmerking schiet me in het verkeerde keelgat. Er is hier maar één slachtoffer en dat is het uitgebuite en misbruikte meisje.” De officier gaf aan dat dat bij de aanpak van tienerprostitutie zware straffen noodzakelijk zijn. „Wat schoffelen is niet genoeg.”

Ambtenaren

Tegen de overige klanten eiste het OM celstraffen variërend van 9 maanden onvoorwaardelijk tot 15 maanden. Drie van de vijf werkten als ambtenaar. Een vierde klant is tandheelkundige en bood behandelingen aan in ruil voor seks. De pooier werd eerder veroordeeld tot vijf jaar cel voor het uitbuiten van het slachtoffer in 2016 en 2017.