Nieuws/Binnenland
3093600
Binnenland

15 jaar cel na doden man in verzorgingshuis

ROERMOND - Wegens het doodsteken van een 72-jarige half verlamde man in een verzorgingshuis in Tegelen, is een 51-jarige man veroordeeld tot vijftien jaar cel en tbs met dwangverpleging. Zijn 32-jarige vrouwelijke partner moet tien jaar de cel in. De twee waren op 20 augustus 2017 de woning binnengegaan om het slachtoffer te beroven.

De vrouw had enkele dagen daarvoor het slachtoffer ontmoet en dacht dat hij veel geld had. Ze ging naar zijn huis, met haar partner. De man stak het slachtoffer, dat in een rolstoel zat, met een mes in zijn buik, hals en gezicht en sloeg hem met een ijzeren pijp tegen zijn hoofd. De vrouw hield de man niet tegen, maar sloot de gordijnen. Ze namen spullen mee en lieten de bejaarde man in hulpeloze toestand achter, stelt de rechtbank in Roermond. Het slachtoffer overleed later in het ziekenhuis.

De rechtbank houdt beide verdachten aansprakelijk voor het geweld, ook al is niet vastgesteld of de vrouw echt geweld gebruikte. De twee hebben de beschuldigingen niet toegegeven. De man heeft volgens gedragskundigen een geestelijke stoornis. Daarom moet hij een behandeling ondergaan.