Nieuws/Buitenland
30947
Buitenland

Richard Hammond onder vuur na ’homofobe’ ijsjesgrap

Richard Hammond

Richard Hammond

Presentator Richard Hammond, bekend geworden door het autoprogramma Top Gear, heeft voor veel ophef gezorgd door een opvallende uitspraak over ijs. In de meest recente aflevering van zijn nieuwe programma The Grand Tour zei de Engelsman dat hij geen ijs eet omdat hij hetero is.

Richard Hammond

Richard Hammond

In de zesde aflevering van The Grand Tour hadden Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May over het interieur van een Rolls Royce. „Het enige probleem is dat je in zo’n auto onmogelijk kan genieten van een Magnum met chocolade”, aldus Clarkson. Hierop zei Hammond dat hij dat niet erg vindt omdat hij geen ijs eet. „Ik eet geen ijsjes. Het heeft iets te maken met hetero zijn.”

Hoewel het publiek applaudiseerde vanwege de grap, reageerden Clarksonen May met verontwaardiging. „Zeg je nu dat alle kinderen homoseksueel zijn?” Hierop ziei Hammond: „Nee. Er is niets mis met ijs, maar een volwassen man die ijsjes eet. Je weet wel: it’s that way rather than that way.”Er is met veel verontwaardiging gereageerd op uitspraak van Hammond. Zo wordt hij onder meer homofoob genoemd.