Nieuws/Buitenland
3095109
Buitenland

Guaidó beschuldigt politie van intimidatie gezin

CARACAS - De Venezolaanse parlementsvoorzitter Juan Guaidó, die zichzelf tot interim-president heeft uitgeroepen, beschuldigt de autoriteiten van een poging zijn gezin te intimideren. Hij stelt dat de speciale eenheid FAES op zoek was naar zijn vrouw Fabiana. Het hoofd van de nationale politie zegt op Twitter dat de beschuldiging van Guaidó volledig onwaar is.

De 35-jarige Guaidó vertelde dat agenten van de FAES naar zijn woning waren gegaan. Daar vroegen ze volgens de politicus naar zijn echtgenote. „De dictatuur denkt dat zij ons kan intimideren”, zei hij tijdens een toespraak in Caracas. Hij waarschuwde dat hij de veiligheidsdiensten verantwoordelijk houdt als zijn 20 maanden oude kind iets overkomt.

De zelfverklaarde interim-president kreeg bijval van het hoofd van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS). „We veroordelen de intimidatie van president Guaidó en zijn gezin door de repressieve eenheden van de illegale dictatuur in Venezuela”, twitterde secretaris-generaal Luis Almagro. „Dit is wat Nicolás Maduro verstaat onder een ’dialoog’.”