Nieuws/Buitenland
309690
Buitenland

Auto rijdt in op bushokjes Marseille: zeker één dode

MARSEILLE - UPDATE 12.35 - De auto die inreed op twee bushokjes in Marseille was gestolen. Dat hebben politiebronnen tegen Franse media gezegd. Bij de incidenten op twee verschillende plekken in de stad is één persoon om het leven gekomen, meldt persbureau Reuters. De 35-jarige bestuurder is bekend is bij de politie. Hij zou met psychische problemen kampen. Er wordt geen terreuronderzoek ingesteld.

De man is niet bekend bij de Franse inlichtingendiensten. Naast een dodelijk slachtoffer, raakte zeker één andere persoon gewond op de Boulevard Charles Livon. Volgens de Franse politie reed de bestuurder opzettelijk op mensen in.

De 35-jarige bestuurder van het voertuig kon worden aangehouden dankzij een getuige die het nummerbord van de auto aan de politie had doorgegeven. Volgens Franse media was het voertuig een witte bestelauto, een Renault Master.

De man reed rond 9.15 uur eerst in op een bushokje in het armere noorden van de stad in het dertiende arrondissement. Een uur later trof hij opnieuw een bushokje, enkele kilometers zuidelijker in het hart van de stad in het elfde arrondissement.