Nieuws/Binnenland
3096903
Binnenland

Aso-bestuurders reageren zich af op politie

Agent bij omleiden dodelijk ongeval: ’Er reed iemand over mijn tenen’

VELDHOVEN - Bespuugd worden, een automobilist die over je tenen rijdt en een dikke middelvinger. Het overkwam agent Jip toen hij het verkeer stond om te leiden na een dodelijk ongeval in Eindhoven. De hoofdagent deelt in een openhartig blog zijn emotionele ervaring.

„Lieve mensen, wij doen dat niet expres”, schrijft hij. De agent legt vervolgens uit dat in het belang van een goed onderzoek de weg afgezet moest worden. „Ik vind het ook niet leuk om u de verkeerde kant op te sturen, maar soms kunnen we helaas niet anders.”

De hoofdagent vindt het jammer dat automobilisten hem onvriendelijk behandelen. Want naast de middelvingers, het spugen op zijn schoen en pijnlijke tenen kwam er ook een bestuurder tot zijn grote schrik hard op Jip afgereden. De automobilist trapte vervolgens vol op de rem. „Jullie regelen ook altijd alles klote stomme k*t politie!”, kreeg de agent die alles in goede banen probeerde te leiden naar zijn hoofd geslingerd.

Begrip

Jip besloot het verhaal te delen om meer begrip te kweken onder automobilisten. „Als de politie u vraagt om te keren, is dat met een reden. En behandel een ander zoals uzelf ook behandeld wil worden. Daar wordt de wereld een stuk leuker van”, besluit de hoofdagent.