Nieuws/Binnenland
3104011
Binnenland

Aanhoudingen na incident met hockeyfans

Den Haag - Meerdere bussen met ijshockey-fans zijn zondag stilgezet nadat er mogelijk sprake was van onruststokers in de voertuigen. Twee personen zijn aangehouden, één wegens opruiing en de tweede na het mishandelen van een agent. De agent raakte bij het incident niet zwaargewond.

De voertuigen werden gecontroleerd bij een tankstation bij Peulwijk nadat er melding was gemaakt dat personen in de bussen onder invloed zouden zijn. Alle inzittenden, fans van AHOUD Devils Nijmegen, moesten worden gefouilleerd en de bus werd doorzocht. Ook een bus van justitie stond klaar om eventuele aangehoudenen te vervoeren.

Er bleken inderdaad personen onder invloed te zijn. Ook werd er vuurwerk aangetroffen in één van de bussen. De ijshockeybond besloot de personen met vuurwerk niet toe te laten tot de bekerwedstrijd tussen AHOUD Devils Nijmegen en Cairox Hijs Hokij. De wedstrijd vindt zondag om 17.00 uur plaats in Den Haag. Een woordvoerder van de politie laat telefonisch weten deze personen naar huis te hebben begeleid.

Op de terugweg zorgden de Nijmeegse ijshockeysupporters voor onrust in het centrum van Arnhem. De Mobiele Eenheid heeft de groep de stad uit gedirigeerd, richting Nijmegen.

Ook rond de bekerfinale in De Uithof in Den Haag was het onrustig. De politie heeft daar zondag aanhoudingen verricht, maar kon nog niet zeggen waaraan de arrestanten zich schuldig hadden gemaakt.