Nieuws/Buitenland
310857
Buitenland

Vliegveld verwacht overlast ondanks akkoord

ZAVENTEM - Reizigers die vliegen vanaf de luchthaven van Brussel moeten ook woensdag rekening houden met overlast en vertraging. Ondanks een principeakkoord met de vakbonden verwacht Brussels Airport dat medewerkers van bagageafhandelaar Swissport het werk dan nog niet hebben hervat.

Naar schatting 10.000 reizigers ondervonden al hinder. Zo’n 220 vluchten liepen vertraging op, oplopend tot anderhalf uur.

Staking

Swissport-medewerkers legden dinsdagochtend spontaan het werk neer, onder meer omdat ze de werkdruk te hoog vinden. Overleg van de vakbonden met de directie heeft dinsdagavond een principeakkoord opgeleverd. Dat moet nog worden voorgelegd aan de werknemers. Wanneer dat gebeurt, is onduidelijk.

Swissport handelt de bagage van zo’n 60 procent van de vluchten af, onder meer van Brussels Airlines, Alitalia, Air Canada, Delta Air Lines, Lufthansa en Thomas Cook. Het vliegveld roept reizigers die met deze maatschappijen reizen op alleen met handbagage te komen. Personeel van de andere afhandelaar, Aviapartner, werkt wel.