Nieuws/Binnenland
311000
Binnenland

Nederlanders blijven op Ischia na aardbeving

De Nederlanders op Ischia lijken hun vakantie voort te kunnen zetten.

De Nederlanders op Ischia lijken hun vakantie voort te kunnen zetten.

DEN HAAG - Nederlandse vakantiegangers op het Italiaanse eiland Ischia zijn voor zover nu bekend niet in grote problemen gekomen door de aardbeving van maandagavond. Bij het ministerie van Buitenlandse Zaken en de alarmcentrale van de ANWB zijn tot nog toe geen meldingen binnengekomen. Circa honderd Nederlanders die bij reisorganisatie Thomas Cook hadden geboekt, maken het volgens een woordvoerster van het bedrijf goed.

De Nederlanders op Ischia lijken hun vakantie voort te kunnen zetten.

De Nederlanders op Ischia lijken hun vakantie voort te kunnen zetten.

,,We staan in nauw contact met onze contactpersonen ter plaatse en zij geven aan dat onze gasten geschrokken maar verder in orde zijn'', aldus de organisatie. Hotels waar Nederlanders verblijven zijn intact gebleven. Thomas Cook heeft nog niets gehoord over mensen die hun vakantie afbreken. Dinsdag arriveren naar verwachting nog zo'n veertig Nederlanders op het eilandje voor de kust van Napels.

De beving had een kracht van 4,3. Twee mensen kwamen om het leven en enkele tientallen mensen raakten gewond. Diverse gebouwen zijn beschadigd geraakt.

Eén hotel waar Thomas Cook vooral Duitse en Belgische vakantiegangers had ondergebracht, is wel te ernstig gehavend om er nog gasten in te laten verblijven. Voor toeristen die er verbleven, zijn naar andere hotels geregeld, liet de reisorganisatie weten.

Lees ook: Contact met kinderen onder het puin

De Europese Unie staat klaar om de Italiaanse hulpdiensten bij te staan na de aardbeving die het eiland Ischia heeft getroffen. De beving met een kracht van 4.3 eiste twee levens en zorgde voor tientallen gewonden. Er zijn reddingsoperaties gaande.

„Wij condoleren de families en vrienden die geliefden hebben verloren”, reageerde EU-commissaris Christos Stylianides. Naast infrastructuur zijn ook ziekenhuizen en kerken beschadigd. Als de nationale autoriteiten dat vragen, kunnen we onmiddellijk assistentie verlenen, aldus de Cyprioot.

De EU stelt verder satellietbeelden van het Copernicus-systeem beschikbaar om de schade in kaart te brengen.