Nieuws/Binnenland
31115730
Binnenland

Leden van motorclub Caloh Wagoh

Verdachten opnieuw aangehouden voor moord Belgische zakenman

Beeld ter illustratie

Beeld ter illustratie

Schiphol - Twee mannen die al eerder zijn aangehouden voor de liquidatie van de Belgische zakenman Stefaan Bogaerts (55) in Spijkenisse in september 2017, zijn hier vorige week opnieuw voor gearresteerd. Dat heeft het Openbaar Ministerie maandag gemeld tijdens een inleidende zitting van het grote liquidatieproces rond motorclub Caloh Wagoh. De verdachten, Errol van M. en Marcano M., zijn beiden lid van deze club.

Beeld ter illustratie

Beeld ter illustratie

Eind december meldde zich een getuige bij het OM met informatie over de moord. Hij zou zich ernstig bedreigd hebben gevoeld door Van M., die zelf een prijs op zijn hoofd zou hebben gezet omdat hij te veel over de moord op de Belgische man wist.

Volgens de getuige, die een tijdje in hetzelfde huis woonde als Van M., was het de bedoeling dat Radjesh S. de Belgische man dood zou schieten. S. kreeg het wapen echter niet doorgeladen en daarom rende Van M. naar hem toe, nam het wapen over en schoot. Marcano M. en nog een onbekende vierde persoon waren daar ook bij aanwezig, aldus de getuige.

Ongenoegen nadrukkelijk kenbaar gemaakt

De advocaten van Van M. en M. maakten in de zwaarbeveiligde rechtbank op Schiphol nadrukkelijk hun ongenoegen kenbaar over deze nieuwe getuige. „Van M. is nu voor de derde keer opgepakt voor deze liquidatie. De rechtbank liet hem afgelopen oktober nog vrij bij gebrek aan ernstige bezwaren.” Zij noemt de verklaring van de nieuwe getuige „zeventig pagina’s vol grootspraak en onzin.” Volgens de advocaat van M. is de getuige „een dakloze junk die broodjes aap verkoopt.” Hij noemt de verklaringen „lariekoek.”

Bogaerts werd in de buurt van een kroeg in Spijkenisse doodgeschoten. In het café kwamen veel leden van Caloh Wagoh. Vermoedelijk was de Belg, die in zeecontainers handelde, verzeild geraakt in een conflict over drugs.

De rechtbank beslist donderdag of de mannen toch weer in hechtenis moeten voor de liquidatie van Bogaerts.

’Moordmakelaars’

De verdachten in het grote strafproces rond leden van motorclub Caloh Wagoh worden gezien als ’moordmakelaars’ van de vermeende topcrimineel Ridouan Taghi. De megazaak, die nog altijd in de voorbereidende fase is, gaat over meerdere moorden en pogingen daartoe. De inhoudelijke behandeling van het grote proces begint eind augustus en gaat waarschijnlijk tot diep in 2022 duren.

Hoofdverdachte in het moordproces is Delano ’Keylow’ R., voorman en oprichter van Caloh Wagoh. Hij nam volgens het OM moordopdrachten aan en regelde de uitvoering.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo