Nieuws/Binnenland
311213
Binnenland

Van der Laan wil na Barcelona zorgen wegnemen

AMSTERDAM - Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam wil mogelijke zorgen van ondernemers naar aanleiding van de aanslagen in Spanje wegnemen. Hij heeft verschillende vertegenwoordigers van ondernemingen in de binnenstad uitgenodigd voor een gesprek. Dat vindt naar alle waarschijnlijk deze week nog plaats.

Naast dat hij de zorgen over een mogelijke aanslag wil wegnemen, gaat de burgemeester het ook hebben over de gevolgen die de aanslagen in Barcelona hebben voor Amsterdam, zei zijn woordvoerder eerder al tegen De Telegraaf. Ondernemers uit het centrum vinden het betreurenswaardig dat er geen rampaaltjes voor de ingang van bijvoorbeeld de Kalverstraat worden geplaatst. Van der Laan gaat toelichten hoe hij denkt over de veiligheidsmaatregelen in de stad, die samen met het OM en de politie zijn genomen.

ZIE OOK: ’Terreurbus is wel degelijk te stoppen’

Het is niet voor het eerst dat Van der Laan dit doet. Na eerdere aanslagen in Europa ging hij ook al in gesprek met onder meer de LHBT-gemeenschap, met poppodia, de Joodse gemeenschap, moskeeën en nieuwsredacties.

In Barcelona kwamen donderdag 13 mensen om het leven en raakten meer dan 130 mensen gewond, toen een busje inreed op een mensenmassa op de toeristische Ramblas.