Nieuws/Binnenland
3113068
Binnenland

Taakstraf moeder die dochter aanbood voor seks

Foto ter illustratie

Foto ter illustratie

LEEUWARDEN - Een 51-jarige vrouw uit Joure die in 2012 haar destijds 14-jarige dochter aanbod voor seks, moet van de rechtbank in Leeuwarden een dag de cel in en een taakstraf van 150 uur uitvoeren.

Foto ter illustratie

Foto ter illustratie

De vrouw had via internet een toen 36-jarige man uit Schagen uitgenodigd om haar dochter bij haar thuis te komen masseren. Op de dag van de afspraak zei de vrouw tegen haar dochter dat ze naakt op bed moest gaan liggen anders mocht zij in het weekend niet uitgaan.

’Kwetsbaar’

De straf is veel lager dan de tien maanden celstraf die het Openbaar Ministerie had geëist. Maar de rechtbank acht de kans op herhaling laag en ziet geen toegevoegde waarde in een lange celstraf voor haar. De vrouw is een kwetsbaar persoon en had geen goed beeld van de gezagsverhouding, stelt de rechtbank dinsdag. Zij zag haar dochter als een vriendin.

De Schagenaar is veroordeeld tot een taakstraf van 200 uur. Een destijds 27-jarige man uit Heerenveen heeft een celstraf van zes maanden gekregen, waarvan twee voorwaardelijk. Ook hij was via de moeder in contact gekomen met het meisje en had in 2012 seks met haar.