Nieuws/Buitenland
311416
Buitenland

Lift meisjes eindigt in zwaar ongeluk

OOSTENDE - In Oostende zijn in de nacht van maandag op dinsdag drie inzittenden zwaargewond overgebracht naar een ziekenhuis, nadat hun wagen crashte na een vlucht voor een alcoholcontrole. Onder de slachtoffers bevinden zich twee meisjes uit Leuven die even daarvoor opgepikt waren tijdens het liften. Ze hadden hun laatste tram gemist.

In totaal vroegen vier minderjarige meisjes om een lift naar Westende. Ze stapten volgens Het Nieuwsblad bij een 19-jarige man uit Le Roeulx in. In de auto bevond zich nog een andere minderjarige passagier. Toen vervolgens nog een 17-jarige vriendin van de bestuurder instapte, zaten er zeven personen in de Peugeot 207.

Twee van de lifsters roken onraad toen ze even verderop een politiecontrole in de gaten kregen. Ze stapten snel uit. De bestuurder van de auto trok vervolgens - met de achterportieren nog open - met hoge snelheid weg. Een motorrijder van de politie zette de achtervolging in.

Gaslek

Met snelheden van 160 kilometer per uur raasde de 19-jarige man door wegwerkzaamheden en crashte uiteindelijk bij een kruispunt. Het medische interventieplan werd afgekondigd, omdat er mogelijk vijf slachtoffers zouden zijn. Uiteindelijk werden er drie mensen uit het wrak gehaald, waarvan drie zwaargewond. Ze werden met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Een vijfde persoon - vermoedelijk de bestuurder - vluchtte weg uit de verwrongen auto. De Belgische politie onderzoekt de zaak.

Daar bleef het niet bij, want door het ongeval ontstond er ook nog eens een gaslek bij de wegwerkzaamheden. Het kruispunt werd urenlang afgesloten voor verkeer.