Nieuws
311465
Nieuws

Late night NPO terug naar 23.00 uur

Jeroen Pauw op vertrouwde tijd

Jeroen Pauw

Jeroen Pauw

De late night talkshow van de NPO begint vanaf 4 september weer op het vertrouwde tijdstip van 23.00 uur. Dat is ook het moment waarop Jeroen Pauw het stokje overneemt van Eva Jinek.

Jeroen Pauw

Jeroen Pauw

De publieke omroep startte deze zomer met een proef: sinds 29 mei, toen Jinek Pauw afloste, begon het praatprogramma rond de klok van 22.30 uur.

Toch wordt volgens een woordvoerster van de NPO nu niet definitief afscheid genomen van het vroegere tijdstip. „We gaan het evalueren met de omroepen en dan kijken we wat we in de toekomst gaan doen.”

Frans Klein (directeur televisie van de NPO) zei in mei in De Telegraaf: „Onze late night sluit in de zomer aan bij Nieuwsuur dat dan vroeger stopt. Wij willen de komende maanden onderzoeken of het eerdere tijdstip beter bij ons publiek past. Wanneer de programmering maar iets uitloopt, is Pauw of Jinek pas na middernacht afgelopen en dat vinden veel kijkers te laat. (...) Tegenover RTL Late Night beginnen is een voordeel: kijkers kunnen de beste keuze op hetzelfde moment maken.”

Klein ontkende destijds echter dat de verhuizing als mogelijke genadeklap was bedoeld voor de kwakkelende concurrent: „Dat is niet de opzet. We hebben dit voornemen vorig jaar zomer al bekendgemaakt. RTL Late Night was toen nog de bovenliggende partij en niemand kon bevroeden dat het opeens omgekeerd zou zijn.”

Ook de afgelopen maanden scoorde de late night van de NPO beduidend beter. RTL koos er overigens voor om zijn talkshow (tijdelijk omgedoopt in Summer Night en met Beau van Erven Dorens op de stoel van Humberto Tan) tijdens de zomermaanden om 21.30 uur te laten beginnen.

RTL Late Night staat vanaf 4 september weer om 22.30 uur in het uitzendschema van RTL 4.