Nieuws/Buitenland
311868
Buitenland

Deense politie wacht op DNA-onderzoek lijk

KOPENHAGEN - De Deense politie kent de identiteit van de vrouw wier romp maandagavond werd aangetroffen op een oever van het eiland Amager nog niet. Het wachten is op het resultaat van het DNA-onderzoek dat duidelijk moet maken of het om de verdwenen Zweedse journaliste Kim Wall gaat. ,,De uitslag verwachten we op zijn vroegst woensdag'', zei politiewoordvoerder Jens Møller Jensen in een videoboodschap op Twitter.

Wel is al vastgesteld dat het hoofd en de ledematen bewust van het lijk zijn gescheiden. Duikers hebben de wateren ten zuidwesten van Amager de hele dag afgezocht, maar tot dusver geen andere stoffelijke resten gevonden.

ZIE OOK: ’Lichaam doelbewust ontdaan van hoofd en ledematen’

Kim Wall werd voor het laatst op 10 augustus gezien toen ze aan boord stapte van de onderzeeër van de Deense ingenieur Peter Madsen, over wie ze een verhaal wilde schrijven. Hij vertelde dat ze door een ongeluk om het leven is gekomen in de duikboot en dat hij haar een zeemansgraf heeft gegeven. Eerder zei Madsen nog de Zweedse te hebben afgezet op een eilandje in de haven van Kopenhagen. Hij zit vast op beschuldiging van dood door ernstige nalatigheid.