Nieuws/Binnenland
311988
Binnenland

Nieuwe aangiftes tegen medewerker kinderopvang

Mogelijk meer slachtoffers ontuchtpleger De Bilt

Ontuchtverdachte Bart C.

Ontuchtverdachte Bart C.

UTRECHT - De 27-jarige pedagogisch medewerker die het Openbaar Ministerie verdenkt van ontucht op de buitenschoolse opvang Partou in De Bilt heeft mogelijk meer jonge kinderen misbruikt.

Ontuchtverdachte Bart C.

Ontuchtverdachte Bart C.

Het Openbaar Ministerie liet dinsdag weten dat meerdere ouders aangiftes en meldingen hebben gedaan sinds de informatiebijeenkomst van vorige week. Volgens een woordvoerder van het OM gaat het om minder dan vijf nieuwe aangiftes.

De nieuwe aangiften worden nu onderzocht. ,,Ze hebben betrekking op feiten die gepleegd zouden zijn met meisjes op dezelfde locatie als waar het aanvankelijke feit plaatsvond”, laat de woordvoerder weten.

Seksuele handelingen

Bart C. uit Utrecht werd opgepakt nadat twee kinderen uit een gezin hun ouders hadden verteld dat zij seksuele handelingen moesten doen bij de begeleider op de opvang. Hij werd kort hierna aangehouden, en inmiddels heeft C. ook bekend.

De verdachte zit vast. Volgende week donderdag zal hij voor de raadkamer van de rechtbank moeten verschijnen. Die beslist over verlenging van het voorarrest.

Speciaal nummer

Ongeruste ouders en andere betrokkenen kunnen zich nog altijd tot de GGD wenden voor advies. Er is een speciaal telefoonnummer geopend voor ouders. Daar is tot nu toe nog niet veel naar gebeld. Bij Slachtofferhulp kwamen enkele hulpvragen binnen.

Kinderopvangbedrijf Partou heeft speciale pedagogisch medewerkers op de buitenschoolse opvang in De Bilt ingezet voor ouders en kinderen met vragen. De organisatie kreeg veel vragen, ook van klanten van vestigingen elders in het land.

LEES OOK: Man (27) pleegde bij bso ontucht met twee meisjes