Nieuws/Binnenland
3119880
Binnenland

Telegraaf-verslaggever mag weer op Leidseplein

John van den Heuvel terug in studio Boulevard

AMSTERDAM - Telegraaf-verslaggever John van den Heuvel keert vanavond terug in de studio van RTL Boulevard nadat zijn aanwezigheid maandenlang onmogelijk was.

Van den Heuvel werkt al lange tijd met ernstige bedreigingen uit het criminele milieu. Zijn aanwezigheid in de studio op het Leidseplein werd als gevaarlijk gezien door burgemeester Halsema, waardoor Van den Heuvel alleen middels een videoverbinding vanuit bijvoorbeeld de redactie van De Telegraaf zijn verhaal kon doen aan het RTL-programma.

„„Ik ben heel erg blij dat ik na ruim drie maanden afwezigheid weer in de live-uitzending mijn bijdrage kan doen”, zegt Van den Heuvel. „Ik ben degenen die zich hiervoor hard hebben gemaakt erg veel dank verschuldigd.”

Een woordvoerder van burgemeester Halsema laat aan RTL Boulevard weten dat ook de gemeente ’verheugd’ is. „Wel constateert de driehoek dat er nog steeds sprake van een dreiging is en dat de aanwezigheid van John van den Heuvel een uitzonderlijke situatie betreft. Alle betrokken partijen hebben zich maximaal ingezet voor de terugkeer van hem bij RTL Boulevard op het Leidseplein.”