Nieuws/Buitenland
3121870
Buitenland

Bankkrakers deden zich voor als Joden

Meer details bekend over Antwerpse bankrovers

De politie vond sporen in de riolering.

De politie vond sporen in de riolering.

Antwerpen - Over de voor de bankkraak op de Belgiëlei in Antwerpen opgepakte Koba M. (27) en zijn rovende kompanen worden steeds meer bizarre details bekend. Mede door zijn eigen bekentenissen. Zo deden de professionele rovers zich voor als Joden, terwijl zij in werkelijkheid tot de gemeenschap van christelijke Georgiërs behoren.

De politie vond sporen in de riolering.

De politie vond sporen in de riolering.

M. werd weliswaar niet eerder veroordeeld voor strafbare feiten, van onbesproken gedrag is hij niet. Zo drukte hij eerder wasmachines achterover. „Koba is een harde werker”, weet een ex-buur. M. werkte voor een bedrijfje dat wasmachines en andere elektronica vervoert. De machines die ze ophaalden, hield hij voor zichzelf in plaats van ze af te leveren. Daarom is hij ontslagen.

Tijdens een telefoongesprek had hij het over „een speciale slijpschijf die hij in Nederland moest kopen.” De rechercheurs kwamen bij Koba M. uit dankzij de slijpschijf die achtergelaten was in de tunnel naar de bank.

Tunnels

De bankrovers hadden vanuit een pand in de omgeving twee tunnels gegraven om via het riool onder de bank aan de Belgiëlei uit te komen. In het souterrain zijn de vingerafdrukken van verdachte K. aangetroffen, meldt de nieuwszender. Hij zou een jeugdvriend zijn van M. en bij hetzelfde transportbedrijf hebben gewerkt.

Het duo wordt verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie.