Nieuws/Binnenland
3126532
Binnenland

Uitspraak drugszaak Frank Masmeijer opnieuw uitgesteld

ANTWERPEN - Het hof van beroep in Antwerpen heeft vrijdag de Belgische drugszaak heropend waarin voormalig televisiepresentator Frank Masmeijer verdachte is. Volgens een tussenarrest moet de aanklager vanwege gewijzigde wetgeving de kans krijgen om de beschuldigingen aan te passen.

De zaak is uitgesteld tot 25 april. Tot die tijd blijft de gevallen NCRV-coryfee in voorarrest.

Frank Masmeijer heeft bekend dat hij een rol heeft gespeeld bij de invoer van 467 kilo cocaïne via de haven van Antwerpen. De rechtbank veroordeelde hem tot acht jaar celstraf.

Aanvankelijk zou het hof van beroep in Antwerpen vrijdagochtend uitspraak doen over het hoger beroep van Frank Masmeijer tegen zijn veroordeling wegens betrokkenheid bij cocaïnesmokkel. Tegen de voormalige televisiepresentator is acht jaar gevangenisstraf en een boete van 40.000 euro geëist.

Ellende

De 57-jarige Masmeijer erkende weliswaar dat hij betrokken is geweest, maar naar eigen zeggen was er voor hem slechts een beperkte rol weggelegd als bemiddelaar tussen de opdrachtgevers en de uitvoerders. Masmeijer zegt dat hij er niks aan heeft verdiend en er alleen maar ellende aan heeft overgehouden.