Nieuws/Binnenland
3127757
Binnenland

’Hopen op roze wolk’

Britse flamingo’s vinden plekje in Amersfoort

AMERSFOORT - In DierenPark Amersfoort zijn sinds deze week 39 nieuwe bewoners te bewonderen. De lichtroze flamingo-familie is flink uitgebreid. „Een groep flamingo’s uit Chester is in ons park neergestreken en zij maken nu volop kennis met de flamingo’s die al in ons park leven”, vertelt hoofddierverzorger Willem Verdonck.

Door de familie-uitbreiding lopen er nu meer dan honderd flamingo’s rond in Amersfoort. De kennismaking tussen de twee groepen flamingo’s verloopt goed, aldus Verdonck. „Flamingo’s leven in grote aantallen bij elkaar en zijn gewend aan uitbreidingen van de kolonie. De nieuwe flamingo’s renden dan ook één voor één de kolonie binnen en vonden direct aansluiting bij de groep”, vertelt de hoofddierverzorger. „Wie goed kijkt, ziet dat de nieuwelingen iets roder van kleur zijn. Dat komt waarschijnlijk doordat zij in Engeland iets ander voedsel kregen.”

Tussen de nieuwkomers zijn ook vijf flamingokuikentjes te ontdekken. „Flamingo’s leven in koppels bij elkaar en als het goed is zullen er in ons park nieuwe flamingokoppels gevormd worden. Daarmee hopen wij natuurlijk op een roze wolk komend jaar, met een uitbreiding van de flamingogroep met nog meer kuikens tot gevolg”, aldus Verdonck.