Nieuws/Binnenland
3128699
Binnenland

Vraagtekens over verband met scheldfilmpje

Plaaggeest van ijsverkoper Gilly zat bij marechaussee

HILVERSUM - De jongeman die de ijsverkoper uit Hilversum voor de rechter sleepte vanwege een vermeende mishandeling, zat bij de Koninklijke Marechaussee en werd daar oktober 2018 weggestuurd.

Of het ontslag van de man verband houdt met het hoogoplopende conflict tussen de Surinaamse ijsverkoper Gilly Emanuels en meerdere treiterjongeren kan de marechaussee niet bevestigen. Na een uitzending in talkshow Jinek meldde de dienst op Twitter dat de persoon die door Emanuels mishandeld zou zijn eerder in opleiding was bij de marechaussee.

„Vanwege de privacywetgeving mogen we over de reden van zijn ontslag niets meedelen”, zegt een woordvoerster van de marechaussee tegen het Noordhollands Dagblad. Die krant heeft ook een foto van hem. Zijn exacte leeftijd is niet bekend.

Hoewel in de uitzending werd gesteld dat de man nog steeds voor de veiligheidsdienst werkt, is dat dus niet het geval. Hij werd in oktober van vorig jaar weggestuurd.

Taakstraf

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste deze week een taakstraf van 120 uur, waarvan 60 uur voorwaardelijk, tegen de voormalig eigenaresse van ijssalon ’t Perronnetje. Volgens het OM wordt ze verdacht van mishandeling. De verontwaardiging over die veroordeling is groot, omdat de vrouw in het bewuste filmpje van het incident meerdere keren wordt uitgescholden, onder meer voor ’kankeraap’.