Nieuws/Binnenland
313045960
Binnenland

Problemen op tweede dag voor aangiften

Storing bij Belastingdienst na twee dagen nog niet opgelost

DEN HAAG - De storing bij de Belastingdienst waardoor het soms niet mogelijk is om aangifte te doen, is nog niet opgelost. Voor de tweede dag op rij ervaren belastingbetalers problemen met de website van de Belastingdienst. Een woordvoerder van de fiscus meldt dat nog wordt onderzocht wat de oorzaak is van het probleem.

Maandag was de eerste dag dat particulieren en ondernemers hun aangiften van de inkomstenbelasting konden indienen. Volgens de Belastingdienst komen er wel aangiften binnen, maar lukt het niet bij iedereen. Op maandag waren er 134.000 aangiften binnengekomen bij de fiscus.

Ondernemers en consumenten hebben tot 1 mei om de aangifte over 2020 te doen. Wie voor 1 mei uitstel aanvraagt heeft tot 1 september om aangifte te doen.

Aangifte

De afgelopen tijd viel bij 6,8 miljoen particulieren en 1,5 miljoen ondernemers de blauwe envelop op de mat, waarmee ze opgeroepen werden om de inkomstenbelasting op te geven.

Verder evervaren sommige gebruikers ook nog andere problemen met de Belastingdienst. Zo klaagt een Twitteraar over het feit dat hij geen aangifte kan doen omdat hij een rekening zou hebben in het buitenland.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo