Nieuws/Binnenland
313080
Binnenland

80-jarige veroordeeld voor bekrassen auto’s buren

Beeld ter illustratie

Beeld ter illustratie

PIETERBUREN - Een 80-jarige man uit Pieterburen heeft van 2011 tot 2015 maar liefst 33 auto’s bekrast in zijn woonplaats. Woensdag veroordeelde de rechter hem tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden. Ook moet hij de schade, die geschat wordt op 9000 euro, aan zijn buren terugbetalen.

Beeld ter illustratie

Beeld ter illustratie

De man was nog niet eerder met politie of justitie in aanraking gekomen. Dit maakte het voor de rechter lastig om te bepalen welke straf geschikt was, meldt RTV Noord. Het feit dat hij zo’n groot aantal auto’s vernielde, woog ook zwaar mee.

De man kon zich vrij weinig herinneren van de gebeurtenissen wegens dronkenschap. Ook over de reden van de vernielingen kon hij niets zinnigs zeggen.

Met spijker en hamer op pad

De man liep ’s nachts met een spijker en hamer langs de auto’s. De buurvrouw van de verdachte werd meermaals slachtoffer; haar auto werd vijf keer beschadigd. Ze was aanwezig in de rechtszaal en vertelde dat haar buurman nota bene bij haar aan de deur was geweest om te melden dat er een autoruit was ingeslagen.