Nieuws/Binnenland
313188210
Binnenland

Politie vindt onderkoelde man (29) die voettocht ondernam naar huis

WEESP - De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een ernstig onderkoelde man gevonden. Omdat de treinen niet reden vanwege het winterse weer, had de 29-jarige man besloten van Gouda richting zijn huis in Weesp te lopen.

Onderweg belde hij met zijn moeder, en hij vertelde haar dat hij het koud had en uitgeput was. Daarna werd de verbinding verbroken. De politie startte daarna direct een grote zoektocht. Onder andere eenheden van de politie Amsterdam en Midden-Nederland gingen met een politiehelikopter op zoek naar de man.

Vlak voor de Weesperbrug vonden politieagenten hem liggend op het fietspad van de N236. De politie gaf hem een warme jas en wikkelde hem in een isolatiedeken. Het toegesnelde ambulancepersoneel onderzocht de man ter plaatse waarna hij met zijn familie werd herenigd.

54 kilometer

Onder normale omstandigheden duurt een voettocht van Gouda naar Weesp, een afstand van zo’n 54 kilometer, ongeveer elf uur. Zondag waren de weersomstandigheden echter alles behalve normaal: het sneeuwde, het waaide erg hard en de temperatuur lag rond de -5 graden.