Nieuws/Buitenland
3133344
Buitenland

Oplichting gaat fout: oud CIA en FBI-baas Webster aan de lijn

William Webster (rechts).

William Webster (rechts).

WASHINGTON - Een Jamaicaanse man heeft een verkeerd slachtoffer uitgezocht voor zijn oplichtingspraktijken. De verdachte probeerde William Webster via de telefoon te scammen, maar had geen idee dat hij de voormalig CIA- en FBI-voorman aan de lijn had.

William Webster (rechts).

William Webster (rechts).

Webster, inmiddels 94 jaar oud, en zijn vrouw Lynda werden vier jaar geleden een aantal keren per telefoon en mail benaderd door de oplichter. De twee zouden volgens Keniel Aeon Thomas, die zich voordeed als David Morgan van Mega Millions, een loterij hebben gewonnen. Hierop lichtte Webster voor het eerst de FBI in.

’Ze vinden me nooit’

Na een aantal telefoontjes dreigde de verdachte het huis van Webster op te blazen en hem en zijn vrouw met een sniper om te brengen. Om dat te voorkomen, dwong de oplichter hen duizenden dollars over te maken. Thomas benadrukte tijdens zijn telefonische bedreigingen dat de FBI en CIA hem nooit zouden vinden, zo schrijven de aanklagers.

Maar hij had het helemaal bij het verkeerde eind. Eind 2017 werd de man opgepakt. Tijdens de hoorzitting afgelopen vrijdag werd pas onthuld dat ook de Websters slachtoffers in de zaak waren, zo meldt CNN.

Volgens het echtpaar droeg de kennis die Webster bij de FBI opdeed bij aan het gevangen zetten van de oplichter. „We zijn blij dat we een aantal vrienden hebben, die ons kunnen helpen”, verklaarde Lynda Webster tegenover de rechter.