Nieuws/Binnenland
3136729
Binnenland

Valentijnsdag: volop zon en lente-achtig

Amsterdam - Na een kletsnatte periode met snijdende wind en kou breekt deze week eindelijk een zonnetje door. Tot en met het komende weekend wordt er geen neerslag verwacht. Vanaf Valentijnsdag, aanstaande donderdag, wordt het ronduit zonnig. Met een middagtemperatuur rond 10 graden en weinig wind voelt het in de zon alsof de lente is begonnen.

Dat meldt Weeronline. Dinsdag en woensdag wordt het overwegend droog, maar nog wel met bewolking. Slechts af en toe laat de zon zich voorzichtig zien.

Valentijn brengt zonniger weer. Het kwik kan donderdag oplopen tot 12 graden. Met een zwakke zuidoostenwind kunnen we ons verheugen op een lente-achtige dag.

Het verschil tussen de dag en de nacht is wel goed te voelen. ’s Nachts en in de vroege ochtend is te merken dat het nog winter is. Op veel plaatsen vriest het dan een graadje.

Droog en zonnig weekend

Verwacht wordt dat ook het komend weekend droog blijft. En daarbij zal ook de zon zich zeer waarschijnlijk met regelmaat laten zien. Daarna is de weersverwachting onzeker, maar er bestaat een kans dat de mooi-weer-periode ook na het weekend aanhoudt.