Nieuws/Binnenland
3141522
Binnenland

Fikse files naar wintersport verwacht

AMSTERDAM - Wintersporters opgelet: de ANWB verwacht dat automobilisten zaterdag in lange files naar de sneeuwbestemmingen terechtkomen. Aankomend weekend krijgt de regio Noord namelijk een week vakantie.

De grootste kans op vertragingen loopt men richting Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk. In die landen hebben scholieren ook vakantie en de sneeuwcondities zijn volgens de verkeersinformatiedienst uitstekend.

In Duitsland wordt het vanaf vrijdagmiddag druk op de weg. Het zal waarschijnlijk aansluiten worden op de A5 Karsruhe-Basel, A7 Ulm-Füssen, A8 Stuttgart-München-Salzburg en op de A93 tussen Rosenheim en Kufstein.

Automobilisten in Frankrijk lopen vooral op zaterdag vast. Het zal in dat land erg druk worden ten oosten van Lyon op de A40 Mâcon-Chamonix en op de A43 Lyon-Chambéry. Ook de laatste kilometers op de N90 bij Moûtiets zullen minder soepel verlopen.

Filerijden zal zaterdag in Oostenrijk op de B179 tussen de Duitse grens en Nassereith aan de orde van de dag zijn. Ook loopt het verkeer op de A10 tussen Salzburg en Villach, de A12 tussen Kufstein en Inssbruck-Landeck en op de S16 op veel plaatsen vast.

Controles bij grens

Terugkerende wintersporters moeten ook rekening houden met controles bij de grensovergangen met Duitsland. De wachttijd kan oplopen tot meer dan een uur.