Nieuws/Binnenland
314223803
Binnenland

’Al twee keer zwaar vuurwerk in brievenbus Amsterdamse persfotograaf gestopt’

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

AMSTERDAM - Het huis in Amsterdam-Noord waar maandagavond en dinsdagochtend via de brievenbus vermoedelijk zwaar vuurwerk naar binnen werd gegooid, is van een persfotograaf van AT5. Dat bevestigt hoofdredacteur Altan Erdogan van de stadsomroep na berichtgeving van Het Parool. Onduidelijk is nog of de actie met zijn werk heeft te maken. De politie vermoedt wel dat het vuurwerk opzettelijk naar binnen gegooid is.

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

Maandag werd de fotograaf om 22.45 uur voor de eerste keer opgeschrikt door een harde knal, waarna de woonkamer vol rook stond. De journalist kon via het voorraam uit de woning komen en de politie waarschuwen. Dinsdag rond 07.00 uur volgde de tweede knal. De voordeur is flink beschadigd.

De fotograaf is „geschrokken, hij begrijpt niet waarom dit hem gebeurt.” Hij bleef ongedeerd en is onderhand in veiligheid gebracht, aldus Erdogan. Ook is aangifte gedaan. De politie sluit niet uit dat het een gerichte actie betreft: „We denken dat het opzettelijk is gegooid en houden alle scenario’s open. Het kan de verkeerde woning zijn of bijvoorbeeld in relationele kringen spelen”, laat een woordvoerder weten.

De hoofdredacteur en fotograaf hebben zelf geen idee wie er achter de aanvallen zit en vanuit welke hoek die komen. „Hij maakt veel foto’s van ongevallen en dergelijke, dus een link is nog niet zomaar gelegd.”

Erdogan zal nog contact opnemen met de Nederlandse Vereniging van Journalisten. Een woordvoerder van de beroepsvereniging hoopt dat dit gebeurt, zodat als dit nodig is maatregelen genomen kunnen worden om voor beveiliging van de journalist te kunnen zorgen.

App naar onze whatsapp tiplijn (0613650952).

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop