Nieuws/Binnenland
314319
Binnenland

Aboutaleb: specifieke dreiging aanslag voorbij

ROTTERDAM - De specifieke dreiging van een aanslag rond de Maassilo in Rotterdam en de Amerikaanse band Allah-Las is voorbij, heeft burgemeester Ahmed Aboutaleb donderdag gezegd. Die dreiging was gekoppeld aan de aanhouding van een 22-jarige man uit Zevenbergen, bevestigt zijn woordvoerder.

Aboutaleb wil indien mogelijk het geannuleerde concert van Allah-Las opnieuw mogelijk maken. Op last van de politie werd dat concert woensdagavond afgezegd, waardoor circa 900 concertgangers werden gedupeerd.

Lees terug:

De Rotterdamse politie beschikte volgens korpschef Frank Paauw woensdagavond over concrete informatie dat een aanslag met geweld zou worden gepleegd in de Maassilo. Daarbij werden specifiek tijdstip tijd en de naam van de Amerikaanse band Allah-Las genoemd, zei korpschef Frank Paauw donderdag tegen de NOS. De mate van betrokkenheid van de aangehouden verdachte bij de terreurdreiging moet nog blijken in het onderzoek, aldus Paauw.

Verstandig

De directie van de Maassilo in Rotterdam noemt het afzeggen van het concert van de Amerikaanse band Allah-Las ,,een verstandig besluit''. De Maassilo heeft alle begrip dat het optreden op het laatste moment werd afgezegd.

Directeur Richard van Beusekom werd woensdag per telefoon 45 minuten voor het aanvangstijdstip van het voorprogramma (19.30) geïnformeerd dat het evenement vanwege de terreurdreiging niet kon doorgaan. Vervolgens arriveerde de politie voor crisisoverleg.

Volgens hem stond op dat moment een handjevol fans buiten te wachten; andere concertgangers werden via sociale media op de hoogte gebracht van de afgelasting. Voor het concert zijn tussen de 800 en 900 kaarten verkocht. De kopers krijgen hun geld terug. ,,Het is een strop want alles was in gereedheid gebracht, maar beter dit dan dat er iets ergs gebeurt'', zegt Van Beusekom. Ook wat hem betreft komt Allah-Las terug voor een concert, zoals burgemeester Aboutaleb suggereerde.