Nieuws/Binnenland
3143272
Binnenland

Jongen bestraft voor regelen seksafspraak

ARNHEM - De rechtbank in Arnhem heeft een 16-jarige jongen uit Druten veroordeeld voor het regelen van een betaalde seksafspraak voor een meisje van 15. De jongen bood het meisje aan in diverse chatgroepen, met instemming van het meisje. Een afspraak met een klant in een hotel in Lent betekende het einde van de prille prostitutiepraktijken, want de klant was een rechercheur. De politie was getipt naar aanleiding van de advertenties in de chatgroepen.

De jongen had het meisje naar het hotel gebracht. Hij zou in de badkamer van de hotelkamer wachten voor het geval er iets mis zou gaan, voorzien van pepperspray en een stroomstootwapen.

Volgens de rechtbank is er sprake geweest van uitbuiting. De jongen had het meisje een bedrag beloofd dat veel lager was dan hij zou ontvangen van de klant.

Bij doorzoeking van de slaapkamer van de jongen in zijn ouderlijk huis stuitte de politie op een handelsvoorraad softdrugs, vals geld en verboden wapens. De school en de moeder van de jongen hadden geen benul van de zaken waarmee de jongen zich bezighield.

De rechtbank legde hem 4 maanden voorwaardelijke jeugddetentie en een werkstraf van 150 uur op. Ook moet hij een behandeling ondergaan en 500 euro schadevergoeding betalen aan het meisje.