Nieuws/Binnenland
314558511
Binnenland

Verdachte (14) van mishandeling Frédérique vrijdag voorgeleid

AMSTELVEEN - De 14-jarige jongen die verdacht wordt van betrokkenheid bij de mishandeling van de 14-jarige Frédérique in Amstelveen wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die bepaalt of de verdachte langer vast moet blijven zitten.

De verdachte werd afgelopen dinsdag aangehouden en zit vast. Een arrestant mag door de politie maximaal drie dagen worden vastgehouden. De rechter-commissaris kan daarna de hechtenis met maximaal twee weken verlengen, de verdachte in vrijheid stellen of vrijlaten onder voorwaarden, zoals het moeten dragen van een enkelband.

De termijnen om vast te zitten zijn voor minderjarigen hetzelfde, zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. „Maar de rechter-commissaris kan er wel rekening mee houden dat het om een minderjarige gaat.”

Aangifte

De politie vermoedt dat het om lhbti+-gerelateerd geweld ging. Volgens de vader van Frédérique werd ze mishandeld nadat ze geen antwoord wilde geven op de vraag of ze een jongen of meisje is. Een jongen zou haar daarop meerdere keren hebben geslagen in het gezicht. Zij brak daarbij haar neus, diverse tanden en liep een kaakfractuur op, aldus haar vader. Ze moest behandeld worden in het ziekenhuis.

Frédérique en haar vader hebben woensdagmiddag samen aangifte gedaan, laat een woordvoerder van haar vader weten.