Nieuws/Binnenland
314618
Binnenland

Veel vraag naar rood-witte badslippers

Run op FEBO-fashion

Amsterdam - De badslippers van de Amsterdamse snackbarketen FEBO vliegen momenteel de snackbars uit. Op sociale media hebben veel trotse eigenaren van het rood-witte zomerschoeisel al trots een kiekje geplaatst van hun nieuwe aanwinst.

Bij de FEBO op de Amsterdamse ArenA Boulevard is het donderdag ’best druk’, laat een medewerker van het filiaal weten. De slippers waren rond het middaguur echter nog niet uitverkocht.

De 44-jarige Michèle van Hal en 40-jarige Ellen Veldhuis zijn in hun lunchpauze naar de snackbar gegaan om de slippers in te slaan. „Het was druk, maar er stond geen rij”, aldus Van Hal, die vijf paar heeft ingeslagen. „Ook enkele collega’s wilden ze hebben.”

De twee vrouwen - die maar meteen bijpassende witte sportsokken aanschaften - zijn lang niet de enigen die vandaag de slippers kochten. Op Facebook staan tientallen foto’s van mensen op het splinternieuwe FEBO-schoeisel.

De collectie van de oer-Hollandse snackbar werd begin augustus met veel tamtam aangekondigd. Zo komt FEBO met een kort broekje en een shirt met de print van de hoofdletter F, evenals een paar knalrode slippers waar groot FE en BO op staat. De slippers zijn sinds donderdagochtend in alle filialen te koop. Voor wie mis grijpt: om 17.00 uur vanmiddag is de gehele FEBO-collectie ook via de webshop te bestellen.