Nieuws/Binnenland
3153127
Binnenland

Abdellaoui: kogels waren niet voor mij

Ex-profvoetballer Yassine Abdellaoui

Ex-profvoetballer Yassine Abdellaoui

Amsterdam - De schutter die het gemunt had op Yassine Abdellaoui wilde eigenlijk z’n zwager vermoorden. Dat zegt de voormalig voetballer tegen het programma EenVandaag. De oud-voetballer werd vorige week woensdag neergeschoten voor het huis van zijn zus op IJburg in Amsterdam. Hij had die dag de auto van z’n zus geleend.

Ex-profvoetballer Yassine Abdellaoui

Ex-profvoetballer Yassine Abdellaoui

,,Ik kwam de sleutel terugbrengen. Daar hebben ze geprobeerd me neer te schieten, om me af te maken. Toen kwam bij mij in eerste aanleg op: dit is voor mijn zwager. Het is gewoon voor de man van mijn zusje.” Abdellaoui is er dan ook zeker van dat hij slachtoffer is van een vergissing: ,,Ik denk niet dat ze mij wilden opruimen. Alle feiten en omstandigheden leiden daar niet toe. En ja, ze moeten hebben gedacht dat ik hem was.”

De Amsterdamse politie heeft nog niet de conclusie getrokken dat het om een vergissing zou gaan en heeft de zaak nog volop in onderzoek.

Ruim een week na de schietpartij ligt Yassine Abdellaoui nog steeds gewond in het ziekenhuis. ,,Ik ben in mijn onderbeen geraakt. Het bot is daar losgekomen van m’n scheenbeen. Een van mijn bloedvaten is onherstelbaar beschadigd.”