Nieuws/Buitenland
3158145
Buitenland

Tweelingvader bekent: ’Kan ze soms niet uit elkaar houden’

Ottilie en Delilah.

Ottilie en Delilah.

Londen - Wie vier kinderen heeft, heeft zijn of haar handen vol. Simon Hooper, een vader uit Londen, heeft het druk met zijn huis vol met vier dochters. Maar hij heeft nog een bijkomende onhandigheid: hij kan soms zijn eigen tweeling niet uit elkaar houden. Zeker wanneer zijn vrouw Clementine de meisjes dezelfde kleding aantrekt, is het lastig voor de Brit.

Ottilie en Delilah.

Ottilie en Delilah.

Simon Hooper deelt op zijn Instagram-account foto’s van zijn vier dochter. Het account is erg populair en heeft al bijna een miljoen volgers. Naast volgers leverde het delen van de kiekjes Hooper ook al een boekendeal op.

De tweeling, de 3-jarige Ottilie en Delilah, werd geboren in januari 2016. Hoewel hij dacht het vaderschap redelijk onder de knie te hebben, bleek dat toch niet het geval te zijn: „Ik dacht dat de dagen waarop ik me moest behelpen met ‘deze hier’ en ‘die daar’ en ‘de tweeling’ voorbij waren en dat ik een ouder zou worden die zijn twee genetische klonen uit elkaar zou kunnen houden. Ik had het mis”, zo schrijft hij op Instagram.

,

Hooper zegt vijftien minuten lang een spelletje ’Wie is het’ gespeeld te hebben met zijn meisjes. Hij grapt: „Ik overweeg sterk om een van hun hoofden te scheren. De krullen kunnen me gestolen worden, mijn nood om mijn eigen kinderen te kunnen identificeren is belangrijker.”