Nieuws/Binnenland
3159694
Binnenland

Rechter eist nu dna-test

’Ex-Ajacied bezwangert twee vrouwen tegelijk’

Lorenzo Ebecilio in zijn Ajaxtijd.

Lorenzo Ebecilio in zijn Ajaxtijd.

AMSTERDAM - De Nederlandse voetballer Lorenzo Ebecilio is verwikkeld in een pikante rechtszaak in Rusland. Hij zou op precies dezelfde dag een dochter hebben gekregen bij de ene vrouw, en een zoontje bij een ander. De rechter beveelt de ex-Ajacied nu een dna-test te doen.

Lorenzo Ebecilio in zijn Ajaxtijd.

Lorenzo Ebecilio in zijn Ajaxtijd.

De moeder van één van de kinderen, Anna Bagajeva (28), wil dat Ebecilio hun dochtertje eindelijk erkent, schrijft het AD. De rechter heeft hem opgedragen dna-materiaal af te staan. Doet hij dat niet voor 23 februari, dan wordt hij automatisch als vader van het meisje gezien.

In de zomer van 2016 ontmoette Bagajeva de voetballer, destijds spelend voor Anzji, in een restaurant in Moskou. ,,Hij zat daar met een vriend aan een ander tafeltje en we raakten aan de praat.”

Er was direct een klik. De twee gingen elkaar vaker zien, steeds als de voetballer in de hoofdstad was om te trainen.

Twee bevallingen

,,Lorenzo zei dat hij kinderen wilde. Toen ik zwanger was, beloofde hij dat we een gezin zouden vormen. Hij zei dat hij van me hield” aldus de dame. ,,Ik was verliefd en ik geloofde hem.”

Uiteindelijk bleek dat de voetballer ook een andere relatie had, met Daria Danilina. Die zou op precies dezelfde datum bevallen: 17 januari 2017. Danilina kreeg een zoon, Bagajeva een dochter.

Tv-show

De moeders hebben recentelijk, gezamenlijk, hun verhaal gedaan in een tv-show. Daaruit lijkt het zeer aannemelijk dat de vrouwen gelijk hebben: Ebecilio staat namelijk op de foto met zijn zoontje en een dna-test die de redactie van de show uitvoerde, toont aan dat de vader van beide kinderen voor 90 procent zeker dezelfde moet zijn. Eén en één lijkt twee.

Daarin gaat de rechter nu mee, getuige de dna-test die wordt opgelegd. Ondertussen heeft Bagajeva overigens geen contact meer met Ebecilio. Ze is werkloos en heeft vooral dringend geld nodig, zo lijkt het.

Ebecilio, die nu voor Rode Ster Belgrado voetbalt, heeft zelf nog niet gereageerd.