Nieuws/Binnenland
315971730
Binnenland

Waarschuwingsbrieven afgegeven bij twee bedrijven in Amsterdam

Amsterdam - Bij twee bedrijven in Amsterdam zijn zaterdag en maandag waarschuwingsbrieven afgegeven. De politie in Amsterdam onderzoekt of er een verband bestaat tussen de twee waarschuwingsbrieven en de bombrieven die de afgelopen week bij verschillende adressen werden aangetroffen.

Dat meldt de politie Amsterdam. Zaterdag werd een waarschuwingsbrief afgeleverd bij een autobedrijf. Maandag werd een brief afgegeven bij een bedrijf in het centrum van de stad. De politie kan wegens het onderzoek niet meer informatie geven, zei een woordvoerder.

De afgelopen week werden in Utrecht, Rotterdam en Amsterdam bombrieven aangetroffen, onder meer bij een een tankstation en een Amsterdams hotel. Ook bij het Okura Hotel werd een bombrief gevonden. Volgens de politie hadden de brieven zeer zwaar lichamelijk letsel kunnen veroorzaken.

De bombrieven werden verstuurd met een sticker van het CIB (Centraal Invorderings Bureau) te zijn verstuurd, maar dat is niet de daadwerkelijke afzender. Vorige week gaf de politie een foto vrij hoe de brieven eruit zien.

In totaal volgens de politie zes bombrieven aangetroffen. Wie de bom -en waarschuwingsbrieven heeft verstuurd, en wat het motief is, is nog niet bekend. De politie onderzoekt alle scenario’s, waaronder ook afpersing.

PostNL heeft voorzorgsmaatregelen getroffen om zijn medewerkers te beschermen tegen de bombrieven.

Links bombrief met sticker, rechts het briefpapier van CIB.

Links bombrief met sticker, rechts het briefpapier van CIB.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd