Nieuws/Binnenland
316893
Binnenland

’20.000 euro voor familie Nieuwenhuizen staat gewoon op rekening’

Ruzie over geld benefiet grensrechter Nieuwenhuizen naar kookpunt

Grensrechter Richard Nieuwenhuizen werd mishandeld tijdens een amateurwedstrijd.

Grensrechter Richard Nieuwenhuizen werd mishandeld tijdens een amateurwedstrijd.

De 20.000 euro voor de familie van de doodgeschopte grensrechter Richard Nieuwenhuizen staat gewoon op de rekening van voetbalclub SC Buitenboys. Dat zegt oud-voorzitter Rob Mueller. Hij spreekt de beweringen tegen dat het geld van de benefietwedstrijd weg is.

Grensrechter Richard Nieuwenhuizen werd mishandeld tijdens een amateurwedstrijd.

Grensrechter Richard Nieuwenhuizen werd mishandeld tijdens een amateurwedstrijd.

De huidige voorzitter van de club, Richard Langeveld, zei dat nergens op papier staat hoeveel geld de familie nog krijgt. Volgens hem zou Mueller de toezeggingen hebben gedaan terwijl het geld er niet meer was.

ZIE OOK: Bonje over benefiet [PREMIUM]

Alles zou zijn opgegaan aan de huur van het stadion, sponsorborden en beveiliging. Toen de benefietwedstrijd werd gehouden in 2013 was Mueller secretaris bij SC Buitenboys.

’Ernstige smaad en laster’

„De Stichting Richard Nieuwenhuizen is ooit opgericht om onsportief gedrag op en rond het veld tegen te gaan. Uiteindelijk is hier helaas niets mee gedaan en is de stichting slapende. Er is geen administratie, geen bankrekening, geen vergaderverslagen, geen boekhouding, helemaal niets, behalve de naam.” Dat schrijft Mueller in een verklaring.

ZIE OOK: Familie Nieuwenhuizen wacht nog op 20.000 euro

„Wat het huidige bestuur met het geld gedaan heeft is mij uiteraard niet bekend”, aldus Mueller. De uitlatingen van Langeveld beschouwt hij als ernstige smaad en laster. Hij overweegt juridische stappen.

Mishandeld

Richard Nieuwenhuizen werd eind 2012 als grensrechter van SC Buitenboys tijdens een amateurwedstrijd tegen Nieuw Sloten mishandeld en overleed later aan zijn verwondingen. Een vader en enkele spelers van een bezoekende club werden veroordeeld voor doodslag en/of openlijke geweldpleging.

In 2015 is volgens Mueller 20.000 euro uitgekeerd aan de familie dat door de benefietwedstrijd is opgehaald. Eenzelfde bedrag zou worden uitgekeerd wanneer twee zoons van Nieuwenhuizen uit huis zouden gaan. Maar toen dat geld onlangs werd opgeëist, weigerde Buitenboys te betalen. De familie heeft advocaat Yehudi Moszkowicz ingeschakeld om de 20.000 euro alsnog te krijgen.