Nieuws/Buitenland
31754352
Buitenland

’Goedkoop en gezond’

Fietsfanaten benen enorme gps-tekening in de rondte

Een Brits-Italiaans echtpaar heeft na een fietstocht van zo’n zevenduizend kilometer door Europa eindelijk wat het wil: een enorme gps-tekening van... een fiets.

De twee, Daniel Rayneau-Kirkhope en Arianna Casiraghi, deden er jarenlang over om de route uit te fietsen, mede door coronarestricties en blessureleed, en doorkruisten liefst zeven landen. Hun hond Zola ging ook mee op avontuur op een van de tweewielers. Met de actie hopen ze anderen enthousiast te maken voor de fiets. Daarvoor gaven ze hun baan als natuurkunde-onderzoekers op, vertellen ze vanuit Zwitserland aan The Guardian. Het stel woonde in Piedmont in het noorden van Italië.

„Het is een verademing om het op de kaart te kunnen zien. We hebben zoveel obstakels gehad”, aldus Casiraghi. „.We hebben geprobeerd om waar mogelijk op kleine wegen te gaan, off-road, ook zodat Zola een beetje kon lopen.”

De twee kwamen ook met de fiets door Nederland. „Denk altijd aan het gebruiken van een fiets: het is leuk en het is geweldig, goedkoper en gezonder.”