Nieuws/Binnenland
318030943
Binnenland

Nepagenten nemen geld ’in beslag’ van automobilist: Iraniërs opgepakt

De politie heeft, naar nu bekend is geworden, zaterdag drie nepagenten aangehouden die een man hadden beroofd op de A4 bij Roelofarendsveen. De bestuurder van een berger van Rijkswaterstaat had het incident toevallig gefilmd.

De ’agenten’ - die in een burgervoertuig reden - hielden de bestuurder van een buitenlandse bestelauto staande. De wagen werd doorzocht en geld uit de tas werd ’in beslag genomen’, waarna de verdachten er snel vandoor gingen.

De bestuurder van de bestelauto voelde al nattigheid en belde de echte politie. Toevallig had de chauffeur van een bergingsvoertuig, die door Rijkswaterstaat was aangestuurd voor een pechgeval, het incident gedeeltelijk op zijn dashcam vastgelegd. Hij reed tijdens het voorval voorbij.

Iraniërs

Aan de hand van de opgenomen beelden kon het kenteken worden achterhaald. Omliggende politie-eenheden werden ingeschakeld en samen konden ze het voertuig traceren in het centrum van Amsterdam. De nepagenten hadden de Iraanse nationaliteit en waren 29 (2x) jaar en 44 jaar. Zij zijn aangehouden en zitten nog vast. Ze zullen, nadat ze hun straf hebben gekregen, overgedragen worden aan de vreemdelingenpolitie.

De politie heeft tips om nepagenten te ontmaskeren. „Een politieagent in uniform hoeft zich niet uit eigen beweging te legitimeren, maar wel als u erom vraagt. Als een agent in burger vertelt dat hij van de politie is, moet hij wél uit eigen beweging het politielegitimatiebewijs tonen. Vertrouwt u het niet? Bel dan meteen met 112.”

Misdaadtips? Mail m.van.wely@telegraaf.nl

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo