Nieuws/Binnenland
3194059
Binnenland

Hagenaars ontvoerd, viertal opgepakt

DEN HAAG - Een 47-jarige man uit Den Haag is afgelopen maandag een paar uur ontvoerd geweest. De daders wilden geld van hem hebben. Twee dagen eerder werd een 36-jarige man uit Den Haag bijna ontvoerd. Vier mensen zijn opgepakt. De politie weet nog niet waarom ze uitgerekend die twee slachtoffers zouden hebben willen ontvoeren.

Het 36-jarige slachtoffer liep afgelopen zaterdag door de wijk Ypenburg, toen drie mannen hem aanvielen. Ze sloegen en schopten hem en probeerden hem in een bus te sleuren. De Hagenaar schreeuwde en verzette zich en wist zo te ontkomen.

Volgens de politie verloor hij daarbij zijn kleren. Twee dagen later drongen meerdere mensen de woning van de 47-jarige Hagenaar binnen. Ze dwongen hem om naar zijn auto te gaan en reden met hem door Den Haag. Na een paar uur zetten ze hem uit de auto en gingen ze er met de wagen vandoor.

Uit onderzoek bleek dat dezelfde mensen achter de beide incidenten zaten. Twee verdachten werden woensdagavond klemgereden in Den Haag en opgepakt. De twee anderen werden later die avond gearresteerd.