Nieuws/Buitenland
3196740
Buitenland

Schermutselingen op brug Venezuela - Colombia

CÚCUTA - Op een door de Venezolaanse regering afgesloten brug over de grensrivier de Táchira zijn schermutselingen uitgebroken. Drie leden van de Venezolaanse nationale garde zijn volgens ooggetuigen overgelopen naar de Colombiaanse kant van de brug, nadat een deel van de versperringen aan de Venezolaanse kant kapot was gemaakt. Het Venezolaanse leger stuurde een soort pantserwagens om de brug weer te blokkeren.

Het incident speelde zich af op de Simón Bolívar-brug , ten zuidoosten van de Colombiaanse grensstad Cúcuta. De brug ligt ongeveer 7 kilometer ten zuiden van de grote Tienditasbrug. Daar heeft zich een menigte aanhangers van de Venezolaanse oppositieleider Juan Guaidó verzameld met een enorme voorraad vooral Amerikaanse hulpgoederen.

De oppositie tegen de Venezolaanse machthebber president Nicolás Maduro wil deze zaterdag onder meer vanaf het grote verzamelpunt bij de Tienditasbrug met hulpgoederen Venezuela in. Maduro wil dat voorkomen en eist een einde aan Amerikaanse sancties. Hij vreest ook voor zijn positie als de opzet van Guaidó slaagt.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo