Nieuws/Buitenland
3203296
Buitenland

Ja-woord ondanks laatkomer niet in het geding

Bruidegom veel te laat op eigen huwelijk door monsterfile: ’Kon geen kant meer op’

WESTERLO - Terwijl Sanne al klaarstond in haar trouwjurk, liet bruidegom Joeri Goossens nog uren op zich wachten. Niet uit onwil of plotselinge twijfels, maar door een megafile.

Het stel trouwde zaterdag, maar deed dat dus wel een paar uur later dan gepland. Joeri stond door een zwaar ongeval urenlang vast op de Belgische E313. Zijn laatste nacht bracht hij traditiegetrouw door als ’vrijgezel’ bij zijn ouders. De twee zouden elkaar op hun trouwdag dan voor het eerst zien op het gemeentehuis van Westerlo.

„Maar ik was nog maar net de E313 opgedraaid richting Antwerpen, toen ik in een file terechtkwam door een zwaar ongeval met twee vrachtwagens”, vertelt Joeri tegenover Nieuwsblad. Een Roemeense vrachtwagenchauffeur bleek de file voor hem niet te hebben gezien, en zorgde zodoende voor nog veel meer vertraging.

’Niet vooruit, niet achteruit

„Plots kon ik geen kant meer op. Niet vooruit, niet achteruit. Er zat niets anders op dan te wachten. Uren heeft dat geduurd. Wat er dan allemaal door je hoofd gaat”, zucht Joeri.

Het huwelijk werd uiteindelijk verschoven naar de namiddag, mede door een andere trouwerij, die van de Belgische prins Thierry de Merode. „Wie dacht dat het te laat komen voor wrijving zou zorgen: nee hoor, het ja-woord was zeer enthousiast”, zegt Tinne Wuyts van het gemeentehuis.