Nieuws/Binnenland
320576
Binnenland

Eis: 6 maanden cel voor doodrijder Marian T.

Dordrecht - UPDATE 12.10 uur - Tegen de uit Roemenië afkomstige Rotterdammer Marian T. (31) is dinsdag een half jaar cel geëist voor het doodrijden van een 32-jarige fietser. Hij zou te hard hebben gereden toen hij Dyanko van Breemen aanreed. Het slachtoffer belandde via motorkap op de voorruit en werd honderden meters meegesleurd.

De officier van justitie eiste in de rechtbank van Dordrecht ook een ontzegging van de rijbevoegdheid van twee jaar tegen de Roemeense Rotterdammer.

Op woensdagavond 14 oktober 2015 rond de klok van 23.00 uur ging het mis op de Wolphaertsbocht in Rotterdam-Charlois. Het dak van de auto was helemaal ingedeukt. Van Breemen overleed vier uur na het ongeluk in het ziekenhuis.

Automobilist Marian T. zou met een snelheid van tussen de 99 en 104 km per uur hebben gereden. De verdachte zou niet hebben gedronken, zo bleek uit een blaastest. Toch acht de officier van justitie de man schuldig aan de dood van Van Breemen, omdat Marian T. zeer onvoorzichtig, onoplettend en onachtzaam achter het stuur zat. „Dyanko had geen schijn van kans.”

Op camerabeelden is te zien dat Marian T. met hogere snelheid dan andere auto's voorbij stuift op de route. Volgens de officier staat dan ook onomstotelijk vast dat Marian T. twee keer zo hard reed als was toegestaan.

De rechtbank doet uitspraak op 12 september.