Nieuws/Buitenland
320882
Buitenland

Grootste opvang Houston overvol

HOUSTON - Zeker 8800 mensen hebben in Houston een veilig heenkomen gezocht in een congrescentrum. Een medewerker van het Rode Kruis zei tegen lokale media dat het complex overvol is.

In het George R. Brown Convention Center was ruimte voor 5000 personen, maar dat aantal is allang overschreden. Mensen blijven ondertussen toestromen. Het gaat om mannen, vrouwen en kinderen die na orkaan Harvey door het hoge water zijn verdreven uit hun huizen of onderweg gestrand raakten.

Zie ook: Dodental Harvey loopt verder op

Volgens het Rode Kruis wordt niemand weggestuurd. Er wordt gewerkt aan het uitbreiden van de capaciteit in het grootste opvangcentrum in de stad. Amerikanen die onderdak zoeken in het centrum krijgen van de autoriteiten het verzoek hun wapens thuis te laten. Huisdieren zijn wel welkom.

De gemeente Houston ontkende dinsdag op Twitter dat de immigratiestatus van mensen wordt gecontroleerd bij opvangcentra. De stad twitterde in het Engels en Spaans dat daar beslist geen sprake van is. „Dit gerucht is onjuist!”, aldus de gemeente.