Nieuws/Binnenland
320985
Binnenland

Moordaanklacht in zaak-Savannah

Bunschoten - De 14-jarige Savannah uit Bunschoten is vermoord. Dat stelt het Openbaar Ministerie na onderzoek. De verdenking tegen de 16-jarige verdachte uit Den Bosch is daarmee gewijzigd van doodslag naar moord. Uit internetverkeer zou blijken dat de Bosschenaar de moord heeft gepland waardoor er sprake is van voorbedachten rade.

Het OM stelt dat het onderzoek de afgelopen maanden gevorderd is. Hoewel de telefoon en portemonnee van Savannah nooit werden gevonden (in juli werd op industrieterrein De Kronkels in Bunschoten nog een sloot drooggelegd in de hoop haar bezittingen te vinden), leverde onderzoek belangrijke informatie op. „Uit zijn internetverkeer zijn zijn plannen naar voren gekomen”, verklaart een woordvoerder van het OM.

De verdachte staat op vrijdag 8 september voor de rechter. Tijdens deze pro formazitting wordt de stand van het onderzoek besproken. Omdat de verdachte minderjarig is, vindt de zitting achter gesloten deuren plaats. Dat kan echter nog veranderen, laat de woordvoerder weten: „Als de rechtbank het publieke belang groot genoeg vindt, kan de zitting toch openbaar worden gehouden.”

Ook de wensen van de verdediging, het voortduren van het voorarrest en de verdere behandeling worden tijdens deze zitting besproken.

Het tienermeisje Savannah werd op 1 juni vermist. Drie dagen later werd haar ontzielde lichaam in een sloot aangetroffen op industrieterrein De Kronkels in Bunschoten.