Nieuws/Binnenland
321579
Binnenland

Cel voor bedreigen en mishandelen schoonmoeder

ZUTPHEN - Een 24-jarige man heeft celstraf gekregen omdat hij zijn schoonmoeder heeft bedreigd en mishandeld. Hij belette haar ook de woning te verlaten nadat hij was binnengedrongen in het huis van zijn schoonouders in Spijk. Drijfveer van de man was woede over vermeend seksueel misbruik door de vader van zijn vriendin. Hij verspreidde daarna flyers waarop deze beschuldigingen stonden.

De rechtbank in Zutphen veroordeelde de man hiervoor tot 360 dagen, waarvan 225 voorwaardelijk. De man moet zich wel laten behandelen voor een persoonlijkheidsstoornis. De celstraf zal tot 13 september lopen, zo bepaalde de rechtbank, omdat er dan plek vrij is om met zijn behandeling te beginnen.

De man heeft verklaard dat hij zich wanhopig en machteloos voelde en de vader wilde laten boeten voor zijn vermeende daden. Hij wilde hem doden maar hij liet dat plan uiteindelijk varen.

Omdat hij zelf is teruggekomen op dat idee, legde de rechtbank hem een veel lagere straf op dan de drie jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk, die de officier van justitie had geëist.