Nieuws/Binnenland
322129
Binnenland

Smolders wil kattenoverlast hard aanpakken

’400 euro boete voor poepende katten in Tilburg’

TILBURG - Als je je kat los laat lopen in Tilburg, en het beestje besluit zijn behoefte te doen op straat of in de tuin van de buurman, dan kan je als katteneigenaar binnenkort wellicht een forse boete in de bus verwachten. Hans Smolders, voorman van Lijst Smolders in Tilburg, wil de overlast van katten hard aan gaan pakken. „Iedereen kent wel iemand die in zijn tuintje aan het werk was en totaal onverwachts met z’n handen in de kattenstront zat te wroeten.”

Aan Omroep Brabant doet Smolders zijn plannen uit de de doeken. „Wie zijn kat buiten los laat lopen en ook nog eens laat schijten in bijvoorbeeld de tuin van de buurman, kan rekenen op een afschrikwekkende boete van vierhonderd euro.”

Verder wil Smolders de hondenbelasting afschaffen. In de plaats daarvoor moeten continu in iedere Tilburgse wijk twee toezichthouders komen die honden- en katteneigenaren aanspreken op hun gedrag. Hierbij gaat het om zo’n 25 toezichthouders.

’Veel mensen met mij eens’

Volgens Smolders krijgt hij veel positieve reacties op zijn plan. „Het zijn er echt heel veel en de meeste mensen zijn het eens met me. Nogmaals: het is niet de bedoeling dat de tuin van de buurman word gebruikt als kattenbak. Daarom een totaalverbod op loslopende katten.”