Nieuws/Buitenland
322229
Buitenland

Taiwan vraagt zich af: insect of alien?

HSINCHU - Een kruising tussen twee insecten, zo lijkt het, maar dan in buitenaardse variant. Internetters raken niet uitgepraat over een opvallend wezen in Taiwan.

Wandelaars waren deze week met stomheid geslagen. Een merkwaardig wezen, bestaande uit tientallen draden, kronkelde onbekommerd over de rotsen. Toen Huan Meilan het besloot te filmen, leek het wezen boos te worden: er kwam een soort angel omhoog, zoals ook schorpioenen dat doen. Meilan was „stomverbaasd” en had „nog nooit zoiets gezien”, zei ze tegen The Sun.

Op internet doen de meest wilde verhalen de ronde. Sommigen suggereren buitenaards leven, anderen een mutantensoort. Net als alle reageerders op sociale media, kwamen de omstanders met allerlei verklaringen. „Maar ik wilde weten wat het écht is”, zei Meilan.

Paardenhaarworm

Het heeft haar geen windeieren gelegd. Inmiddels is er een uitleg op internet verschenen die wel waarschijnlijk lijkt: het ’wezen’ is eigenlijk een kluwen van verschillende langwerpige paardenhaarwormen, een soort parasiet. Er zouden meer dan 300 soorten paardenhaarwormen bestaan. Sommigen hebben een bijzonder talent: ze kruipen in een krekel, laten die zelfmoord plegen en kruipen er vervolgens, in het water, krioelend uit. In Nederland komen overigens ook bepaalde soorten voor.