Nieuws/Buitenland
322266
Buitenland

Kletsnatte ouderen kunnen weer lachen

DICKINSON - De ouderen die wereldberoemd werden omdat ze tot hun middel in het water zaten door de storm Harvey, maken het weer goed.

Een CBS-verslaggever heeft op Twitter een update gedeeld over de ouderen in Texas. Ze gingen zondag de hele wereld over, toen de dochter en schoonzoon van de eigenaren van een ouderentehuis op Twitter een noodoproep plaatsten. Daarna regende het reacties van afschuw en medelijden.

Door de hevige regenval in de regio van Houston liep het tehuis onder en raakten ze verzeild in een penibele situatie: de ouderen konden door hun beperkte mobiliteit geen kant op en zaten tot hun middel in het water.

Nu warm, toen hongerig

Op de nieuwe foto’s is te zien dat de ouderen vrolijk in de camera lachen, in een ander verpleegtehuis. „Ze zijn veilig, warm en droog”, schrijft CBS-verslaggever Omar Villafranca.

Ondanks alle vrolijkheid hebben de ouderen wel afgezien. „Ik heb sinds ’s ochtends niet gegeten”, vertelde de 95-jarige Jervasia Onezina tegen CBS. Ze wees naar een medebewoner: „Hij is diabetisch, dus hij kreeg de laatste crackers. De laatste vier.”

Poes

Niet alleen de ouderen maken het goed. Ook de poes, achterin op de foto, heeft het gered. ’Bozo’ lag op de foto uitgeput op een stoel, met de pootjes bungelend over de rand. Inmiddels is een recentere foto opgedoken, waarop Bozo aan wat brokjes knabbelt, met een etensbakje naast haar.