Nieuws/Buitenland
322784555
Buitenland

’Cyberaanvallen op Britse partijen’

LONDEN - In aanloop naar de Britse verkiezingen zijn de twee grootste partijen in het land getroffen door cyberaanvallen. Dat meldden bronnen binnen de Conservatieve Partij en Labour.

Maandagavond en in de loop van dinsdag werden de sites van oppositiepartij Labour bestookt met ddos-aanvallen. Daarna werd ook een cyberaanval uitgevoerd op de Conservatieve Partij. Bronnen binnen de Conservatieven meldden dat onbekenden probeerden de sites plat te leggen. Dat is naar verluidt niet gelukt.

Het zou gaan om een andere aanval dan bij Labour dat de eerste poging tot digitale sabotage heeft bevestigd. Het ging toen om een „complexe en grootschalige cyberaanval op de digitale platformen van Labour”, aldus de partij in een verklaring. „We reageerden snel en deze pogingen faalden door onze robuuste veiligheidssystemen.”

De daders zouden aan het begin van de middag opnieuw hebben toegeslagen bij de oppositiepartij. Volgens een ingewijde ging het om „erg ongecompliceerde” ddos-aanvallen, waarbij sites worden bestookt met internetverkeer en daardoor onbereikbaar worden.

Beide partijen voeren momenteel campagne in de aanloop naar de landelijke verkiezingen op 12 december. Het is nog onduidelijk wie achter de cyberaanvallen zit.